Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Приз Володимир, користувач 1ua
Володимир Приз
Тема: Українські археологи 'підірвали' гордість рос
У Новомиргородському районі українські археологи відкрили систему невідомих науці палеолітичних стоянок епохи палеоліту.

Зараз учені досліджують стоянку 'Вись' поблизу села Лікарево Новомиргородського району. Вона датується 32 тис. років до нашої ери...



'Вона унікальна, в Україні таких стоянок ще не було', - заявив професор Леонід Залізняк, викладач Києво-Могилянської академії.

У період від 40 до 30 тис. років до нашої ери в Європі одночасно співіснували і неандертальці, і homo sapiens.

Однак сучасна наука вважає, що порода людини розумної генетично не пов'язана з породою неандертальців. Вони не тільки не мали шлюбних контактів, але й не їли одне одного в той час, як канібалізм усередині виду був поширений.

'Матеріали, знайдені під час розкопок стоянки, демонструють синтез культур двох видів людей. Археологи вже розкопали близько 10 тис. артефактів, які це підтверджують ', - розповів Залізняк.

За словами професора, всі скупчення палеолітичних пам'яток архітектури знаходяться на периферії України, в гірському Криму, під Новгород-Сіверським, на Дністрі, а центр до недавнього часу залишався порожнім.

'До наших розкопок у Кіровоградській області вважалося, що так звана стрілецька культурна традиція існувала тільки на Дону, росіяни цим дуже пишалися. Тепер розсипався генезис цієї теорії', - констатував Залізняк.

Тепер же історики схиляються до думки, що стрілецька культура родом від неандертальців, які жили в горах Криму.

http://news.tochka.n... href='http://news.tochka.n...>http://news.tochka.n...

2 серпня 2010


1


  Закрити  
  Закрити